İletişim Bilgileri
  • info@visaglobalturkey.com
  • ANKARA İSTANBUL,IZMIR,MUGLA ,BURSA GAZIANTEP TRABZON EDIRNE
  • 08503048793
  • 08503048793
İletişim Formu

İSVEÇ VİZESİ

Vize almak istediğiniz ülke için parmak izi(VIS) verme zorunluluğu ve randevu alma zorunluluğu 2014 yılı Eylül ayı sonrası getirilmiştir.

NOT: RANDEVU OLUŞTURABİLMEK İÇİN PASAPORT BİLGİLERİNİZ YANINIZDA OLMALIDIR EĞER PASAPORT BİLGİLERİNİZ YANINIZDA DEĞİL İSE  08503048793 NUMARALI HATTIMIZDAN SİSTEME KAYDINIZI BIRAKINIZ. 

Randevu oluşturmadan başvuru merkezine gitmeniz durumunda başvurunuz kabul edilmemektedir. Randevunuzu oluşturmak için 08503048793 numaralı hattımızdan bize ulaşmanız ya da randevu formu doldurmanız yeterlidir. Randevuya gelirken randevu mektubunuzu da evraklarınızla getirmeniz gerekmektedir.

İsveç vize başvurunuz tarafımızca hazırlanacak olup, İsveç konsolosluğunun belirlediği kurum olan Vfs Global üzerinden randevu sistemine girişinizin yapılması sağlanacaktır. Başvuru sahiplerinin başvuru tarihi ve gidiş tarihi arasında en fazla 90 gün öncesinden başvurusunu gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Randevunuz müşteri temsilciniz tarafından oluşturulduktan sonra gerekli evrak listesi başvuru sahibine iletilecektir. Evraklarınız ile birlikte randevu tarihinizde Vfs Global ofisinde vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru esnasında size sunmuş bulunduğumuz güncel evrak listesini eksiksiz ve tam olarak getirmelisiniz. Evraklarınızda eksiklik olması halinde gün içerisinde tamamlayıp getirmeniz ya da tarafınızdan yeniden randevu almanız istenebilir. Bu durumun önüne geçmek için 08503048793 numaramızdan bize ulaşabilir ve ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

İSVEÇ VİZE BAŞVURU SÜRECİ

İsveç Vizesi için Müşteri temsilcilerimiz tarafından size verilen randevu gününde evraklarınızı teslim ettikten sonra 90 güne kadar olan kısa süreli ziyaretleriniz için başvurunuzun sonuçlanma süresi ortalama 3 ile 15 iş günüdür. Bu süre zarfında konsolosluğun tarafınızdan ek belge isteme ve mülakat yolu ile görüşme talep etme hakkı vardır. Ayrıca yoğun talep oluşan seyahat dönemlerinde konsoloslukların yaşadığı yoğunluk da göz önünde bulundurulmalıdır.

İsveç Konsolosluğunun resmi tatil günleri, işlem günleri ve işlem saatleri işlem süresinde dikkate alınarak gerekli randevu alınmalıdır. Belgeler ve pasaport işlemleri dahil edilerek ve randevu tarihinin iş günleri içinde alınması, resmi tatiller ile çalışma saatleri dışındaki günlerde işlem sürecine dahil edilemeyeceği bilinmelidir.

İSVEÇ VİZE BAŞVURUNUZ İÇİN İZLEMENİZ GEREKEN İŞLEM SIRASI

  • İsveç için sistem üzerinden RANDEVU alınız.
  • Gerekli başvuru formunu eksiksiz doldurunuz.
  • Başvuru sahiplerinden İstenilen gerekli evraklar tamamlayınız.
  • Tarafınıza verilen tarih ve saatte randevu günü başvuru adresinde bulununuz.

NOT: FİRMAMIZ İSVEÇ’E GERÇEKLEŞTİRECEĞİNİZ SEYAHATLERİNİZDE GEREKLİ VİZE İŞLEMLERİ İÇİN İŞLEM SAGLAR. İSVEÇ VİZESİ BAŞVURULARINIZ İÇİN 08503048793 TELEFON NUMARASINDAN DETAYLI BİLGİ ALINIZ.

İSVEÇ VİZESİ KATEGORİLERİ

KISA SÜRELİ VİZE BAŞVURULARI

İsveç için seyahat süresi 14 güne kadar olan turistik başvurularınız ve 90 güne kadar olan aile akraba ya da arkadaş ziyareti, ticari amaçlı iş seyahati, staj ve eğitim amaçlı, fuar kongre ve sportif etkinliklere katılmak amaçlı İsveç için gerçekleştireceğiniz ziyaretleriniz için kısa süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

İSVEÇ  VİZESİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

İSVEÇ VİZESİ İÇİN HAZIRLADIĞINIZ EVRAKLARI TARAFIMIZA İLETEREK BAŞVURU TARİHİNDEN ÖNCE ONLİNE OLARAK KONTROL ETTİRİNİZ.

İSVEÇ   Vize Başvurusu için hazırlanması gereken standart evraklar;

  • Başvuru Formu: Vize başvuru formunuz eksiksiz doldurulmuş ve sizin tarafınızdan imzalanmış olmalıdır. Şahsen yapılmayacak başvurularda vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ve vekalet formu ıslak imzalı olmalıdır. (Tarafımızdan sağlanmaktadır.)
  • Pasaport: Pasaportunuz vize başvurunuzdan itibaren minimum 6 ay vize bitişinizden itibaren minimum 3 ay geçerli olması gerekir ve on yıldan eski olmamalıdır. Pasaportunuz resimli ve içerisinde boş sayfalar bulunmalıdır. Daha önce gerçekleştirmiş olduğunuz seyahatleriniz var ise vize fotokopileri başvuruya eklenmelidir. Herhangi bir sebeple isim değişikliği gerçekleşmiş ise evlilik, boşanma gibi nedenlerle yapılan değişiklikler pasaportunuzda güncellenmiş olmalıdır.
  • Biometrik Fotoğraf: Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, güncel 6 aydan eski olmalıdır. Ebatları 35×45 mm tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı sigorta poliçesi her durumu kapsayacak şekilde aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. (Tarafımızdan sağlanmaktadır.)AB/AET vatandaşı eşleri ve AB/AET vatandaşının 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaf tutulmaktadır.

İSVEÇ  ICIN SEYAHAT REZERVASYONLARI

  • Kalınacak süre için yeterli miktarda maddi imkâna sahip olunduğuna dair belgeler
  • Uçak rezervasyonu (Tarafımızdan sağlanmaktadır.)
  • Tur organizasyonu dahilinde seyahat gerçekleştirecek başvuru sahipleri rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.

Not: İsveç Vizesi başvurusu talebinde bulunulan pasaport üzerinde deforme ve yırtılma olmamalı ve pasaportun geçerlilik süresinin yurt dışından dönüş tarihinden minimum 6 ay geçerliliğinin bulunması gerekmektedir. İsveç vizesi başvurusu taleplerinde işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için pasaportun geçersiz olmasına sonuç veren bir bilgi ile karşılaşılması gibi durumlarda işlem ve randevunun iptali ile karşılaşılacağı bilinmektedir.

İSVEÇ TİCARİ VİZE BAŞVURULARI

Ticari amaçlı vize başvurusunda İsveç Konsolosluğu için İsveç tarafından ticari davetiye gönderilmelidir. Örnek ticari davetiye talebi için 08503048793 numaradan ücretsiz  destek alınız. İlk defa vize başvurusunda bulunacak iseniz vize talebiniz size gönderilen davetiye tarihi aralığında onaylanacaktır. Eğer önceki vize başvurularınızda parmak izi uygulamasına girmiş iseniz vize başvurunuzu vekâlet verdiğiniz şirket veya şahıslar sizin adınıza gerçekleştirebilir. Ticari amaçlı ziyaretleriniz için gerçekleştireceğiniz vize başvurularınızda randevu almak zorunludur randevusuz başvuru gerçekleştirilemez.

İsveç için Ticari amaçlı vize başvurusunda bulunurken yoğunluğunu göz önünde bulundurarak seyahat tarihinizin öncesinde randevu alınız, evraklarınız kontrol ettirildikten sonra başvuru yapınız.

Not: Ticari Amaçlı vize başvurusunda firmamızdan bilgi almak için 08503048793 numaralı hattımızdan bize ulaşmanız ya randevu formunuzu doldurmanız yeterlidir.       

İSVEÇ TURİSTİK VİZE BAŞVURULARI

  • İsveç’teki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair başvuru sahiplerinin meslek gruplarına ait gelirle ilgili belgeler (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi, İsveç’ten gelen havale vs.)
  • Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci, 3 aydan az süreli çalışan veya çalışmayan kategorisinde yer almakta ise sponsor evrakları ya da İsveç’te davet eden kişi tarafından verilen taahhütname/davetiye gereklidir.

İSVEÇ TRANSİT VİZE BAŞVURULARI

  • Vize gideceğiniz ülkeye ait seyahat planı, oturma müsaadesi ve pasaporttaki ilgili sayfanın fotokopisi veya asıl gideceğiniz ülkeye giriş izni veren diğer belgeler sunulmalıdır.

İSVEÇ KÜLTÜREL VEYA SPORTİF AMAÇLI VİZE BAŞVURULARI

  • İsveç’te etkinliği organize eden tarafından düzenlenmiş davetiye veya sözleşme (etkinliği organize edenin adresi ve iletişim bilgileri ile etkinliğin yapılacağı yer ve bilgi) etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü başvuru sahibinin etkinlikteki görevi belirtilmelidir

İSVEÇ EĞİTİM AMAÇLI VİZE BAŞVURULARI

  • İsveç’teki okul ya da kurstan başvuru sahibinin adına eksiksiz isim listesini içeren detaylı bir yazı. Bu yazı öğrencinin eğitim süresi, eğitim içeriği veya öğrenci değişim programı hakkında da bilgi içermelidir.

Randevu oluşturmak randevu formunu doldurmanız veya “08503048793 ″ telefon numarasından müşteri temsilcisine ulaşabilirsiniz.